Google yapacağı güncellemeyle 21 nisan itibarıyla arama sonuçlarında (google üzerinde yapılan aramalarda) mobil uyumlu web sitelerinin ön plana çıkarılacağını, mobil uyumlu olmayan sitelerin ise aramalarda arka plana atılacağını açıkladı. Bu da demek oluyor ki arama sonuçlarında görüntülenmenizin %50'sini kaybedebilirsiniz. Yapılan son araştırmalara göre artık internet kullanıcıları aramalarının %50 sini mobil cihazlar üzerinden yapmaktalar. Mobil cihaz aramalarının artacağı ve masaüstü cihazların hakimiyetini elinden alacağı aşikar.

Bu güncellemeden etkilenecek olan mevcut web sitelerinin sahiplerini uyarmak ve bu konuda haberdar etmek istiyoruz. Yaptıracağınız web sitesinin "responsive" yani mobil cihazlara duyarlı olmasına özen gösterin ve hatta web sitenizi yaptıracağınız tasarım firmasından bu özelliği mutlaka talep edin.

Mobil Cihazlara Duyarlı Bir Web Siteniz Olursa Size Ne Faydası Olacak?

21 Nisan güncellemesiyle birlikte artık zaruret haline gelmiş bu özellikten faydalanmanız size google aramalarından ön plana çıkma fırsatı sunacağı gibi mobil cihazlar üzerinden arama yapan kişilerin şirketinize ulaşma sayısını arttırarak sizlere daha fazla müşteriyle buluşma şansı sağlayacaktır.

21 Nisan Google Algoritma Güncellemesi

Mobil Uyumlu Web sitem Yok Bana Nasıl Bir Zararı Var?

Günümüzde mobil cihazların kullanımının oldukça fazlalaştığı bir dönemde web sitenize mobil arayüz ile erişen kullanıcıların internet sitenizi doğru görüntülememeleri doğrultusunda web sitenizi hızlı terk etmeleri, web sitenizde kolay sörf yapamamaları nerdeyse kesin gibi. Bu durum şirketinizin kurumsal algısında eksi puana yol açmakla birlikte kullanıcıların sitenize yapacağı ziyaret sayısı ve sürelerinin azalmasına yol açacaktır. Sonuç olarak hem internet kullanıcıları hemde google nezdinde eksi puan alacaksınız. 

Sonuç: Web sitenizin hitinde ve google sıralamasında düşüş kaçınılmaz olacak.

Nasıl Bir Çözüm Öneriyoruz.

1- Web sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını test edin. Bunun için https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ linkinden fayadalanabilirsiniz.

2- Cep telefonunuzdan web sitenize erişerek bir kullanıcı deneyimi yaşayın ve sitenize erişenlerin neler hissettiğini tarafsız bir gözle görün.

3- Mobil uyumlu bir web sitesini hem masaüstü bir bilgisayardan hem de cep telefonunuzdan ziyaret ederek size sunmuş olduğu kolaylıkları gözlemleyin. Bunun

için http://www.ws.com.tr/ adresimizi ziyaret ederek mobil uyum zevkini deneyimleyebilirsiniz.

4- Bir an önce web sitenizi mobile duyarlı "responsive" hale getirin.

5- Bu ihtiyacınızı gidermeye karar verirseniz mobil uyumlu web sitesi referansları olan kurumsal bir firmadan destek alın.

21 Nisan google algortima güncellemesinden sonra web sitenizin daha az ziyaretçi ile muhattap olmasını istemiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizler için

uluslararası düzeyde web tasarım ve web yazılımı çözümleri üretebilir web sitenizi prestijli bir hale getirebiliriz.

Geri Dön
Teklif İste
TEKLİF İSTE