Web Tasarım Fiyatları Çok Çeşitli Peki Nasıl Karar Vereceksiniz?

Web tasarım fiyatları, web sitesi tasarımı yaptıracak şirketler, kurumlar, kişiler adına oldukça merak edilen konulardan birisi olarak dikkat çekmeyi sürdürüyor. Web tasarım (web sitesi) fiyatları, hizmeti üreten ajansın bulunduğu konuma ve yaptığı yatırıma istinaden değişimler gösterebiliyor. Oldukça farklı fiyatların ortaya çıktığı, insanların iki ücret arasında bulunan farka bakarak şaşırdıkları sonuçları doğurabiliyor. Peki, neden web tasarım fiyatları orantısız değişimler gösterebiliyor ve nasıl oluyor da ücretler bu denli farklılık gösteriyor? Bazı kişiler 1000 TL (Bin Türk Lirası) gibi rakamlara web sitesi yapabiliyorken diğer ajanslar neye istinaden web tasarım çalışmasını 10.000 TL gibi bir fiyata üretiyor. Dilerseniz konuyu genel hatlarıyla değerlendirip birkaç maddede bahsimize açılım yapalım.

Web Tasarım Fiyatları

Web Tasarım Fiyatları Hangi Durumlarda Ucuz Olabilir?

1- Yapılacak olan web sitesi, çalışmayı yapacak şirketin veyahut şahsın hâlihazırda elinde bulunuyorsa; yani istediğiniz çizgiler doğrultusunda mevcutta üretimi yapılmış, başka bir şirketin kullanımında olan web sitesinin altyapısı kullanılarak size teslim edilecekse.

2- İnternet ortamında bulunması kolay olan “template”  tabir edilen Türkçe karşılığıyla “Hazır Tasarım” ismiyle niteleyebileceğimiz satın alınabilen web sitesi şablonları üzerinde yapılacak geliştirmelerle müşteriye teslim edilecekse.

3- Web tasarım ajansı tarafından geliştirilmiş, başka şirkete sunulmasının ardından beğenilmemiş, atıl biçimde bekleyen çalışmalar belli başlı dokunuşlarla derlenerek sizin renklerinize uyarlanarak size teslim edilecekse.

4- Yönetim paneli (Admin Panel), mobil cihazlara uyum (Responsive), arama motoru optimizasyonu (SEO), tarayıcı testleri gibi web sitesinde zaman ve emek harcanarak yapılandırılması gereken kriterlerden hatta testlerden geçirilmeden az zaman harcayarak teslim edilmesi durumunda.

5- İşinin gerçek ehli olamayan, yalnızca anlık para kazanmak amacıyla türemiş bugün var olan ve büyük ihtimalle yarınlarda ulaşamayacağınız birisine işi yaptırırsanız.

Yukarıda saymış olduğumuz maddeleri dikkatlice incelediğinizde sizin de rahatça anlayacağınız üzere web tasarım fiyatları ucuz ise bunun altında istenmeyecek sebepler yatıyor olabilir. Satın aldığınız web sitesinin benzerine, hatta aynısına rastlarsanız şaşırmamalısınız.

Web Tasarım Fiyatlarını İyi Araştırın ve Ucuz Olmasına Odaklanmayın!

İnternet sitenizi yaptırmanızın ardından çıkabilecek sorunlarda hizmet aldığınız şirketin kapanmış olması, hizmet aldığınız şahsa ulaşamıyor olmanız yine şaşırılmaması gereken durumların başında geliyor. İstediğiniz hizmetin ucuza üretilmesi karşılığını özetleyecek olursak “Ucuz etin yahnisi olmaz” deyimiyle pekiştirebiliriz.

Web Tasarım Fiyatları Arasında Neden Bu Kadar Farklılıklar Var?

Ücret farklılıkları fazlasıyla değişkenler içeriyor, bunu biraz açalım: Çalışmayı yapan ajansın bünyesinde istihdam ettiği çalışanlarının kalitesinden aldığı maaşlara; ikamet ettiği bölgedeki kira bedelinden kullandığı programların lisanslı olup olamamasına kadar birçok etken fiyat farklılıklarını doğuruyor. Unutulmamalıdır ki; hizmet üreten bütün şirketler sürekliliklerini yaptıkları işten sağlarlar ise sektöründe gerçekten başarılı ve uzman olabilirler. Web sitesi yaptıracağınız kişi veya kurum hem bilgisayar tamir ediyor, hem matbaacılık yapıyor, bunlarla birlikte web sitesi tasarımı ürettiğini iddia ediyor ise iki kere düşünerek karar vermenizi tavsiye ediyoruz. Web tasarım fiyatları farklılıklarına bu açıdan bakıldığında daha kolay anlaşılabilir diye umuyoruz. Uzun soluklu kullanacağınız, güncel tasarım ve yazılım ölçütlerini barındıran, teknik desteğine rahat erişebileceğiniz, derdinizi anlayabilecek yetkin bir ajansın ücretleriyle amacı yalnızca para kazanmak olanların ücretleri arasında muhakkak farklılık olacaktır. Web tasarım fiyatları arasında bulunan farklılıkları sizlerle paylaşmaya çalıştık. Web sitenizi yaptırırken fiyat araştırması esnasında bu bilgiler ışığında karar vermenizi salık veriyoruz.

Geri Dön
Teklif İste
TEKLİF İSTE