Web Siteniz Güncel ve Kaliteli Mi

Web sitem güncel ve kaliteli mi diye düşünüyorsanız, size bu konuda yardımcı olmamızda yarar var. Genel müşteri kitlesini web sayfası üzerinden edinen şirket veya kurumlar internet sitelerine gereken önemi vermeleri gerekir. Zamane internet siteleri kullanıcılara yönelik olarak tasarlanmakta, web sitesini ziyaret eden kullanıcıların sayfada bulunma sürelerini arttırmaya yönelik geliştirilmekte ve müşterinin göz zevkine hitap edecek tasarım çizgisinde kurgulanmaktadır.

Eskimiş bir web siteniz varsa size ne kaybettiriyor bunun farkında mısınız? HTML kodlaması eskimiş, flash kodlama barındıdan, farklı ekran çözünürlüklerine duyarlı olmayan, büyük ekranlarda minik ve okunaksız açılan web siteleri ziyaretçisinde hemen çıkma isteği uyandırmakta, kullanıcıların büyük bir çoğunluğu internet sayfasını hızlıca terk etmektedir.

Kısaca anlatımımızdan anladığınız üzere öncelikle kaybınız ziyaretçileriniz oluyor. Sayfanızı hızlıca terk eden kişiler müşteri potansiyeli olduğuna göre; müşterilerinizi de kaybediyorsunuz.

Web sitenizin güncelliğini, sağlıklı çalışırlığını aşağıda anlatılan adımları takip ederek kolayca anlayabilirsiniz.

1- Web sitenizin kodlama teknolojisini test edin.

https://validator.w3.org adresini ziyaret ederek internet sayfanızın kodlama teknolojisini, varsa kodlama hatalarını kontrol edin. Bu kontrolde göreceğiniz error mesajları web sitenizin kesinlikle sorunlu olduğunu göstermese bile web sayfanızın kodlama bakımından ne kadar güncel ve sorunsuz olduğu hakkında bir fikir verecektir.Yaptığınız test HTML5 sonucunu veriyorsa web siteniz günceldir, ne kadar az hata içeriyorsa o kadar doğru kodlanmıştır. Aşağıda örnek bir test görüntüsünü görebilirsiniz.

W3C Test Görüntüsü

2- Web sayfanızı farklı tarayıcılardan ziyaret edin.

Günümüzde yaygınca kullanılan belli başlı web tarayıcılarını kullanarak sitenizi görüntülemekte fayda var. Bu tarayıcıları bilgisayarınıza kurarak web sitenizi görüntüleyebilir, hatalarını tespit edebilirsiniz. Aşağıda bu tarayıcıların bir listesini sıraladık.

Google Chrome , Mozilla Firefox , Opera , Internet Explorer , Yandex

3- Web sitenizi farklı cihazlardan görüntüleyin

İnternet sayfanıza masaüstü bilgisayarınızdan, dizüstü bilgisayarınızdan, cep telefonunuzdan, tablet bilgisayardan ziyaret ederek farklı ekran çözünürlüklerinde okunaklı görülüp görülmediğini fark edin. Gördükleriniz sizi tatmin ediyor mu siz karar verin, böylece ziyaretçilerinizin ne hissettiğini kolayca anlayacaksınız.

4- Web siteniz "flash" ile kodlanmış veya "flash" kodlama içeriyor mu kontrol edin.

Flash ile kodlanmış siteler Apple ürünleri tarafından (iphone, ipad, imac vb.) görüntülenmediği için ziyaretçiler sayfanın sorunlu olduğunu düşünebilir, bundan daha zararlısı arama motorları web sitenizi detaylı olarak indeksleyemez. Web sayfanızda bulunan hareketli alanları tıkladığınızda o alanda ki hareketi sağlayan yapı hakkında bilgi alabilirsiniz. Hareketlendirilmiş alana farenizin sağ tuşu ile tıklayarak açılan menüyü gözden geçirin, aşağıda bulunan resimde gördüğünüz gibi bir menü açılıyorsa internet sayfanız flash içerik barındırıyor demektir.

Flash İçerik Konrolü

Bu adımların ardından web sitem güncel ve kaliteli mi sorusuna bir cevap bulmuş olacaksınız. Çıkacak sonuç belki sizi tatmin edecek veyahut yeni bir web sitesi yaptırmayı düşüneceksiniz. HTML5 ile kodlanmış, CSS3 yapısı ile harmanlanmış, flash içerik barındırmayan, seo kurallarına uyan, mobil cihazlara duyarlı bir web sitesi sahibi olmayı kim istemez. Güncel bir internet sitesiyle daha çok ziyaretçiye, potansiyel yeni müşterilere kavuşabilirsiniz.

Geri Dön
Teklif İste
TEKLİF İSTE