Kullanabileceğiniz En İyi Ücretsiz Web Tasarım Programları

Profesyonel web tasarımcıların ve kodlayıcıların web sitesi oluşturması kendilerine kolay olsa da, internet sitesi kurma konusunda acemi olanlara oldukça zor eliyordu. Ancak günümüzde gelişen araçlarla, sayfaları çevrimiçi tasarlamaya olanak tanıyan web siteleriyle herkesin üstesinden gelebileceği duruma gelmiş bulunuyor. Bunca web sitesi oluşturma uygulaması ve hizmetinin arasından hangisini seçeceğimizi biliyor muyuz? Oysa bir çok ücretsiz web tasarım programı ve aracı, tercih edilebilmek adına yarışıyor. Bu yazımızda sizi ücretsiz web tasarım programları konusunda bilgilendirmek ve tercihinizi kolaylaştırmak istiyoruz.

ücretsiz web tasarım programları

Çevrimdışı yazılım ve çevrimiçi araçların bir karışımı da dahil olmak üzere mevcut en iyi ücretsiz web tasarım programlarını harmanladık. Bir siteyi oluşturmak ve düzenlemek için tamamen bir WYSIWYG düzenleyicisi kullanmak genellikle daha hızlı, daha kolay ve daha verimli ancak sitenizin tasarımının ve barındırılmasının her yönü üzerinde tam kontrol istiyorsanız, masaüstü tabanlı bir ücretsiz web tasarım programına ihtiyacınız olacak.

İster işiniz için bir site oluşturun, isterseniz kendiniz için bir çevrimiçi varoluş fikri üzerinde çalışın. Bu araçlar size yardımcı olacak en iyileridir.

Ücretsiz Web Tasarım Programları Sıralaması

1. Wix

Hızlı sihirbaz ve akıllı bir WYSIWYG editörü ile kendi web sitenizi oluşturmanın en kolay yolu

Wix, web sitenizi oluşturmak için size iki yol sunar. Her ikisi de kolayca internet sitenizi oluşturmayı içerir, her ikisi de olabildiğince hızlı ve sorunsuzdur.

En basit seçenek sizin için otomatik olarak bir site oluşturmadan önce bir dizi soru yönlendirecek olan Wix ADI (Yapay Tasarım İstihbaratı) web sitesi oluşturucuyu kullanmaktır. Özelleştirme kapsamı var, ancak burada asıl amaç, web sitelerini tasarlamaktan çekinen herkesi hızlıca sonuçlara ulaştırmaktır.

Standart Wix Düzenleyicisi'ni kullanmaya karar verirseniz biraz daha el altından bir yaklaşıma hazır olun. Yüzlerce şık şablon arasından seçim yapabilirsiniz ve gerçekten etkileyicidir. Güzel bir WYSIWYG editörü kullanarak ihtiyaçlarınıza göre ayar yapabilir ve uyarlayabilirsiniz.

Wix, bulut tabanlı ücretsiz web tasarım programı olmasına rağmen, sitenizin görünümünde ve sayfa öğelerinin yerleşiminde etkili bir denetim sunar. Ayrıca, bir bülten veya canlı sohbet gibi özellikleri eklemek için uygulama marketini kullanıp bu eklentileri kolayca canlandırabilirsiniz. Bu güç ve esneklik, Wix'i kendi sitenizi oluşturmak için en iyi ücretsiz web tasarım programı yapmaktadır.

2. WordPress

İstediğiniz kadar basit veya karmaşık olan Wordpress, statik siteler, portföyler, çevrimiçi mağazalar ve bloglar için idealdir

Hafif derecede karışıklık yaratan WordPress'in aslında iki farklı versiyonu var. Daha karmaşık olan sürümü wordpress.org'dan indirip kendi web alanınıza yüklemeniz ve otomatikleştirilmiş çevrimiçi yükleyiciyi kullanarak yüklemeniz gerekiyor. Ardından, şablonları özelleştirebilir ve siteyi kendiniz yapmak için eklentiler kullanabilirsiniz. Bu, birçok blog yazarının izlediği rota, ancak komutlarla ve zorlu düzenlemelerle uğraşmak istemeyen insanlara daha basit bir seçenek sunuluyor.

Barındırılan WordPress sürümü, wordpress.com'da kendi sitenizi oluşturmanızı sağlar. Bir blog veya fotoğraf sitesinden tam teşekküllü bir çevrimiçi mağazaya kadar her şeyi hazırlayabilirsiniz ve seçim yapabileceğiniz bir dizi şablonlar içerir.

İster sabit bir site oluşturun, ister düzenli olarak güncellenen içeriğe sahip bir blog tarzı site olsun, çevrimiçi düzenleyici kullanmak büyük keyiftir ve hemen hemen herkesin etkileyici, profesyonel görünümlü bir site oluşturmasına izin verir. Tek dezavantajı masaüstü web sitesi oluşturucu ile karşılaştırıldığında eklenti ve şablonların sınırlı yelpazesidir.

3. CoffeeCup Free HTML Editor

Web sitesini elle kodlamak için ideal olan ücretsiz bir HTML editör, zamandan tasarruf sağlayan ekstralar ile doludur

CoffeeCup Free HTML Editor, CMS (içerik yönetim sistemi) kullanmayan web yapı programlarının ölmekte olan bir cinsidir. Bölünmüş ekran kodu / önizleme görünümleriyle, yaptığınız değişikliklerin sahip olduğu efekti hemen görmeniz mümkündür.

Hızlı bir şekilde başlamanıza yardımcı olmak için, programda yerleşik birkaç şablon bulunur, siz yazarken etiket ve kod önermeleri gibi bazı çok güzel özellikler bulunmaktadır. Yeni başlayanlar için programı başlatmak biraz zor gibi görünebilir, ancak biraz HTML bilgisine sahip olduğunuzu varsayarsak kesinlikle kullanmaya değer. Programın unutmamamız gereken ufak bir sorun var; Yazım denetimi ve kod optimizasyonu gibi bir dizi özellik programın yalnızca ücretli sürümünde bulunuyor.

4. Joomla

Çevrimiçi ve çevrimdışı sürümleri olan, ancak WordPress kadar becerikli olmayan bir başka ücretsiz web sitesi oluşturucu

Joomla, CMS dünyasında tanınmış bir isim. WordPress kadar popüler olmayabilir, ancak aynı iki seçeneği sunar: joomla.com'daki web uygulamasını kullanarak bir site oluşturun, joomla sunucularında barınmasını sağlayın veya yazılımı joomla.org'dan indirip kurarak sitenize kendiniz ev sahipliği yapın.

İkinci seçeneği seçerseniz, arabirimin WordPress'e göre daha kolay ulaşılabilir olduğunu göreceksiniz. Tamamen basitçe anlaşılır olmamasına rağmen üzerinde çalışmak için birçok menü ve seçenek var. Ancak tüm bunlara rağmen WordPress kadar gösterişli görünmüyor.

Joomla'nın çevrimiçi web sitesi oluşturucusu neredeyse karmaşıktır ancak aynı kurulum sürecini içermez, bu da yeni başlayanlar için daha iyi bir seçenek haline getirir. Anahtar satış noktası, sitenizin görünüm ve çalışma biçimini özelleştirmenin sonsuz yollarını sunan geniş temalar ve uzantılar topluluğudur.

5. SITE123

Bir web sitesi kurun ve çevrimiçi olarak birkaç dakika içinde kavuşun, ancak boyut ve trafik kısıtlamalarını aklınızdan çıkarmayın

Adından da anlaşılacağı üzere, SITE123'ün ana fikri, bir web sitesi oluşturmak mümkün olduğunca basit olmalıdır. Diğer çevrimiçi ücretsiz web sitesi oluşturucularında olduğu gibi, ister basit bir blog ister bir mağaza gibi daha karmaşık bir yapı olsun, genel bir içerik temasını seçerek başlıyorsunuz. Birkaç temel bilgiyi doldurduktan sonra, onu özelleştirmeye başlayabilirsiniz.

Her şey ya inanılmaz derecede açıktır ya da sihirbaz tarafından yönetilmektedir, bu yüzden pek çabalamadan ya da ne yapacağınızı merak etmeden ilerleyip birkaç dakika içinde, ücretsiz barındırma ile sınırsız sayıda sayfa içeren bir site oluşturabilirsiniz. Birlikte çalışmanız için ücretsiz resim ve simgelerden oluşan bir kütüphanesi de bulunuyor.

500 GB'lık web alanı ve 1 GB'lık trafikle sınırlı olduğunuz seçenek ücretsizdir ancak bunu aşmaya başlamanız durumunda, hesabınızı ücretli seçeneklerden birine kolayca yükseltebilirsiniz.

En sevdiğiniz ücretsiz web tasarım programını kaçırdık mı?

Kullandığınız ancak bizim yazımızda kaçırdığımız bir ücretsiz web tasarım programı öneriniz varsa yazımıza eklememiz için bizimle paylaşın.

Geri Dön
Teklif İste
TEKLİF İSTE