Mobil Web Sitesi Yapmak İsteyenler İçin Önerilerimiz

Mobil bir web sitesi yapmak isterseniz klasik bir web sitesini örnek alabilirsiniz. İster masaüstü platformlar için geliştirilen bir web sitesi olsun isterse mobil bir web sitesi olsun, iki tür için de HTML, CSS, Jquery, Javascript vb. uygulamaar kullanılır. Günümüzde kullanılmakta olan mobil cihazların barındırdığı tüm tarayıcılarda HTML5 ve CSS3 desteği bulunuyor. Eğer yalnızca mobil cihazlar için kullanılacak bir web sitesi yapmıyorsanız klasik web sitesinin meta alanlarına yerleştirdiğiniz birkaç kod ile web sitenizi mobil web sitesine dönüştürebilirsiniz. Gelişen altyapı teknolojilerinden faydalanarak Bootstrap gibi güncel kütüphaneleri kullanırsanız işiniz daha da kolaylaşacaktır.

Mobil Web Sitesi Nasıl Yapılır

Siteniz Mobil Cihazlara Uygunluğunu Tarayıcılara Belirtin

Sayfanızın mobil cihazlarda görüntülenebilir olduğunu belirtmek istiyorsanız <head> tagleri arasına belli meta etiketlerini eklemeniz gerekir. Ancak hazır bir kütüphane kullanıyorsanız bu işlemi zaten html ve css kodların arasına serpiştirmeniz yeterli olur.

Mobil Web Sitesi, Responsive Web Sitesi veya Hybrid Web Sitesi Kullanılabilir

Gelişen kod teknolojileri sayesinde artık mobil cihazların çözünürlüklerini baz almak yerine tüm çözünürlükleri içeren bir kodlama kütüphanesinden faydalanmak daha akıllıcadır. Siteye gelen cihazın çözünürlüğüne göre otomatik şekil alan responsive uygulamaları ile talbinize çözüm bulabilirsiniz. Mobil web sitenizi tarayıcı ve çözünürlük oranlarına uygun biçimde yapılandırdığınızda Microsoft, Apple veya Android cihazların tümünde okunaklı olarak görüntülenir.

Mobil Web Sitesi Yaptırmak Çözüm Olabilir

Aslında anlatılacaklar bu kadar kısa değiller bahsi geçenlerin dışında, bir mobil web sitesi kurgularken dikkat etmek gereken birçok detay mevcut. Mobil tasarım bütünlüğü geleneksel olarak icra edilen web sitesi tasarımlarına oranla biraz farklıdır. Mobil web sitesi nasıl yapılır konusu aslında biraz uzmanlık gerektiren bir mevzu ancak belli oranda bilgilerimizi paylaşmak istedik. Klasik bir web sitesini kullanmaktansa mobil uyumlu veya mobil bir web sitesini kullanmak hem ziyaretçileriniz hem de sizin adınıza avantajlar içerir. Bir mobil web sitesine ihtiyaç duyuyorsanız profesyonel bir elden yardım almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Geri Dön
Teklif İste
TEKLİF İSTE