Profesyonel Web Tasarım

Profesyonel web tasarımı kavramını ele alarak sizlere profesyonel web tasarım hakkında fikirlerimizi sunmak istediğimiz bir blog yazısıyla karşınızdayız.

İnternet siteleri, şirketlerin vazgeçilmez tanıtım unsurlarının başında gelmektedir. Güncel düşünen, çağımızın teknolojilerini takip eden kurumsal şirketler yazılım teknolojilerinden üst düzeyde faydalanmak hedefiyle belirli bütçelerde yatırım yapmaktalar. Ortaya koydukları sermayeden maksimum dönüş elde etmeyi hedefliyorlar. Peki satın aldıkları hizmet gerçekten profesyonel mi? Yoksa yalnızca sanal ortamda yayınladıkları basit web...

Seo Uyumlu Web Sitesi Nedir

Seo (google) uyumlu web sitesi nedir, seo uyumlu web sayfası nasıl yapılmaktadır, web sitesine seo yapacak mısınız, internet sayfamız güncel seo algoritmalarıyla uyumlu olacak mı diye çokça sorular geliyor müşterilerimizden. Seo uyumlu olduğunda web sitesi adına avantajları nelerdir diye merak ediyorsunuzdur eminiz.

Konuyu kolayca anlaşılır hale getirebilmek maksadıyla bilgilerimizi paylaşarak sizleri seo uyumluluğunun kurgusu ve uygulanması hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Makalemizi okuduğunuzda, seo uyumlu web sitesi nedir konusuna...

Etkili Sosyal Medya Yönetimi İçin Tavsiyeler

Günümüzün büyük bölümünü sosyal medyada geçirdiğimiz için oldukça yoğun bir etkileşim trafiği oluşuyor. Milyonlarca insan sosyal medyada vakit geçirdiğinden dolayı bu ağ üzerinde de oldukça geniş bir iş potansiyeli bulunuyor. Bu geniş potansiyel içerisindeki iş fırsatlarını değerlendirmek için de etkili bir sosyal medya yönetimi çalışmasına ihtiyaç var. Markanın gelişimi ve tanıtımı için de sosyal medyanın etkili kullanılması büyük artı sağlar. Görsel ve işitsel olarak da oldukça önemli tanıtım ve reklamların yapılabileceği sosyal medya sayesinde markanızı en iyi şekilde tanıtma şansınız var. Etkili sosyal medya yönetimi için tavsiyeler bulunmakta ve bu tavsiyeleri sizler için sıraladık.

Sosyal Medyada Yapılması Gerekenler

Sosyal medya yönetimi özellikle son yıllarda hayatımızda daha fala yer eden sosyal medya platformlarıyla gelişen bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Kullandığımız sosyal medya platformlarını da etkili şekilde kullanmak için iyi bir sosyal medya yönetimi gerekmekte. 

Web Tasarım Hizmetleri

İnternet dünyasının lebiderya olduğu söylenilebilir. Yani uçsuz bucaksız ve sınırları olmayan bir kütüphaneden bahsediyoruz. Bu kütüphane içerisinde her şeyin iyisini de kötüsünü de bulmak birkaç saniyelik iştir.

Web Tasarım Danışmanlık

Web tasarım işinde profesyonel olmamış kişiler tarafından “güzel” olarak nitelendirilen birçok web sitesi, web tasarım danışmanlık faaliyetlerinde profesyonelleşmiş gözler tarafından eksiklerle ve yanlışlarla dolu kod yığını olarak algılanıyor. İşinde ehil, tecrübeli ve profesyonel olarak web tasarım ve site kurulum hizmeti veren kişilerin birkaç saniye içinde yüzlerce eksik saptayabilecekleri web sitelerinden bir tanesi de size ait olabilir. Neyse ki bu konuda sizi hızlı çözümlerle buluşturacak kişiler de yine aynı web tasarımcılar. 

Seo Nedir?

Seo nedir, seo nasıldır, web sitelerinde seo ne amaçla kullanılır, nasıl seo yaparız, seo web siteleri için şart mı diye çokça sorular geliyor müşterilerimizden. Seo yapmanın kolaylıkları nelerdir diye merak ediyorsunuzdur eminiz. Konuyu arama motoru optimizasyonuna meraklı kişiler açısından daha kolayca anlaşılır hale getirebilmek maksadıyla aklımızdan geçenleri, bildiklerimizi paylaşarak sizleri bilgilendirmek istedik.

Arama motoru optimizasyonu yani İngilizce isminden kısaltılmış haliyle SEO (search engine optimization); web sitelerini aratarak bulduğumuz güncel arama motorlarında (en çok bilineni google) üst sıralarda görünmek, yüksek sıralarda görünmeklede kalmayıp bu işin otoritesi gibi durmak maksadıyla yapılan çeşitli

Seo Uyumlu Makale Yazmak

Seo uyumlu makale yazmak istiyoruz, seo uyumlu makale nasıl yazılır, seo uyumlu makale yazmak konusunda bilgilerinizi paylaşır mısınız sorularına fazlaca muhatap oluyoruz. Seo uyumlu makale nasıl yazılır konusunda bilgilerimizi paylaşmanın zamanı geldi. Talebinize istinaden derlediğimiz arama motorları için anlaşılır makale yazma konusunu inceden inceye okuyarak bilgilerinizi geliştirmenizi umuyoruz.

Seo Uyumlu Makale Nedir?

SEO’nun Yeni Yıldızı Sesli Makaleler Yükselişte

Google algoritması sıklıkla güncellendiği için SEO için hangi kriterlerin ne ölçüde ön plana çıkacağını kestirmek, pek kolay olmuyor. Fakat görünen o ki önümüzdeki dönemlerde artık sesli makaleler, bir başka ifadeyle sesli içerikler, SEO açısından çok daha değerli bir hale gelecek. Şu anda sesli makale konusu oldukça yeni ve bilinmeyen bir alan.

Etkili Bir Web Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Web tasarım kişi ya da kurumsal kimliğin tanıtılması için internet ortamındaki en önemli noktalardan biridir. Web sayfası görüntü, ses, video ve metin gibi araçların kullanılması ile oluşturulmuş olan sayfaları düzenler ve internet sitesini oluşturur. 

Dns Prefetch Nedir?

DNS prefetch DNS adresini önceden çözerek web sayfalarını hızlandırmanın bir yoludur. Rel = dns-prefetch kullanımı, tarayıcının belirli bir alan adının açıkça çağrılmadan önce DNS'sini çözmesi gerektiğini işaret eder, <Link rel="dns-prefetch" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/"> şeklinde kullanılır. Bu kod temel olarak şöyle diyor: Bir alan adını çağırmadan önce çözmek istiyorum ve alan adı "maxcdn.bootstrapcdn.com"

Amaç: Rel = dns-prefetch'in temel amacı, sayfa kaynakları için farklı alanlar (birden fazla dosya yükleme alanı) kullanırken web sayfalarının yükleme hızını...

Google Yerel İşletme (My Business) Kaydı Nasıl Yapılır

Google yerel işletme kaydı eklemesi yapmak isteyen fakat bu işlemlerin nasıl yapılacağı konusunda bilgisi olmayan kişilere özel olarak hazırlamış olduğumuz makalemize hoş geldiniz. Bilindiği üzere google yerel işletmelerin kayıtlarını arama sonuçlarında sağ tarafta çarpıcı biçimde göstererek aramış olduğunuz işletmeye kolayca erişmenizi sağlamaktadır. Peki, nedir bu Google yerel işletme (Google My Business) kaydı eklemesi, nasıl yapılır.

Öncelikle işletmenize ait bilgileri Google'ın yerel işletme sayfasına kayıt ederek eklememiz gerekiyor. Google Yerel İşletme'de ekleme yapmak için Google My Business adresini ziyaret etmemiz şart. Adresi girip web sayfası açılmasının ardından karşımıza çıkan "Hemen Başlayın" butonuna tıklıyoruz, "Google My Business ürününe hoş geldiniz!"

21 Nisan Google Algoritma Güncellemesi

Google yapacağı güncellemeyle 21 nisan itibarıyla arama sonuçlarında (google üzerinde yapılan aramalarda) mobil uyumlu web sitelerinin ön plana çıkarılacağını, mobil uyumlu olmayan sitelerin ise aramalarda arka plana atılacağını açıkladı; bu da demek oluyor ki arama sonuçlarında görüntülenmenizin %50'sini kaybedebilirsiniz. Yapılan son araştırmalara göre artık internet kullanıcıları aramalarının %50 sini mobil cihazlar üzerinden yapmaktalar. Mobil cihaz aramalarının artacağı ve masaüstü cihazların hakimiyetini elinden alacağı aşikar.

Bu güncellemeden etkilenecek olan mevcut web sitelerinin sahiplerini uyarmak ve bu konuda haberdar etmek istiyoruz. Yaptıracağınız web sitesinin "responsive" yani mobil cihazlara duyarlı olmasına özen gösterin ve hatta web...

Amp Nedir?

Google kelime arama sonuçlarınızdan bazılarının hemen altında şimşek ibaresini fark ettiniz mi? Bu, listelenen web sayfasının Google'ın AMP (Accelerated Mobile Pages) projesine uyumlu olduğunun göstergesidir. AMP ingilizce bir kısaltmadır. Türkçe açılımı ise Hızlandırılmış Mobil Sayfalar olarak yapılır. AMP bir Google projesidir ve mobil sayfaların hızlı kullanılması için geliştirilmiştir.

Google AMP, Web'i Hızlandırır

Yeni bir web sayfası ziyaretinde içerik yüklenirken birçok aksiyon olur. Tarayıcınız ilk olarak HTML sayfasını yükler ve ardından yüklenecek diğer...

Web Tasarımı Nedir

Web tasarımı nedir diye sorulan bir soruya vereceğimiz cevap: Tasarım fikirlerinin estetik çizgisinde, bir amaç için belli ilkeler tarafından yönlendirildiği, düzenlendiği ve bunların uygulamaya (tasarımın yazılıma) dönüşmesi işlemleridir. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından ortaya aktif bir web sitesi çıkar. Web tasarımı (aktif web sitesi) uygulamasının ardından son kullanıcılar bir web tarayıcısı yardımıyla internet üzerinden web sitelerine erişebilirler. Web tasarımı nedir sorusuna verebileceğimiz en kısa cevap bu olabilir. Peki detaylarıyla ele aldığımızda web tasarımı nedir? İyi bir web tasarımı nasıl olmalıdır? Anlatmaya başlayalım.

Web Tasarım Unsurları...

Profesyonel Seo Yazarları İçin 6 Kural

Seo yazıları web siteleri için gerçekten önemlidir. Düzenli şekilde girilen yeni içerikler sitenizi potansiyel müşterilere daha kolay tanıtır.

Tabi ki bir sürü kelimeleri bir sayfaya atarak insanların oraya akın etmesini düşünemezsiniz. Eğer düzgün bir düzen kurarsanız emin olun istediğinizi elde edersiniz.

İşte Seo makaleleri için 6 kural:

1-Anahtar Kelimelerinizi Seçin

Eğer girdiğiniz içeriğin Google tarafından dikkate alınmasını istiyorsanız ve

İçerik Bakımından Eksik Siteler Neler Yapmalı

Sitenizde içerik eksikliği mi var? Sitenize kullanıcı çekemiyor musunuz? Internet ağında bir çok sitede bulunan içerik sorunu sitenizin kalitesini düşürür. Peki bu konuda ne yapmalısınız?

Google'ın bir çalışanı olan Gary Illyes, siteniz eğer içerik bakımından kötü bir izlenim veriyorsa içerikleri kaldırmak yerine üstüne ekleyerek değiştirmenizi öneriyor.

Oysa Jen Slegg zayıf olan içerikleri kaldırmamızı söylemekte.

Aslında önerilen sahip oldukları zayıf içerikleri mümkün olduğunca doldurmasını, güçlendirmesini öneriyor. Fakat yapılması gereken gerçekten de

Web Sitesi Tasarimi

Web sitesi tasarımı nedir, web sitesi tasarımı nasıl yapılır, web sitesi tasarımı yaparken nelere dikkat ediyorsunuz, web tasarım sektöründe ne kadar zamandır bulunuyorsunuz gibi sorularla sıkça karşılaşıyoruz. Sormuş olduğunuz bu sorulara web sitemiz aracılığıyla detaylı yanıtlar bulabileceksiniz. Web tasarım sektörünün köklü firmalarından olan Web Studio sizleri dilemiş olduğunuz kaliteli web siteleriyle buluşturmak maksadıyla çalışmalarını itinayla yürütüyor.

İstanbul'un web tasarım firması olarak bütünleşik web hizmetleri üretmekte iddialıyız. İnternet siteleri kurumsal şirketlerin veya şahısların online şubesi pozisyonundadır. Web teknolojileri geliştikçe insanların ulaşmak istediği şirketi bulma çalışmaları İnternet üzerinden yürütülüyor. Bütün mecralarda uygulanması gerektiği gibi tasarım çalışmalarında güncel...

Google Neden Responsive Siteleri Seviyor?

Bir çok şirket responsive yani ekranın boyutuna göre duyarlı tasarımı Google tarafından önerildiği için kullanmakta. Google'ın algoritması yüzünden responsive siteler daha çok göze batmakta. İşte Google'ın neden responsive sevdiğine dair bir kaç sebep;

Tek url ile kullanıcılarla paylaşmak daha kolay kılıyor.

Google kullanıcılarına en iyi arama motoru olduğunu kanıtlamak istiyor. Önemli bir nokta bu konuda paylaştığı sitelerin gerektiği kadar güzel olması.

Bu ayrıca işiniz içinde iyi. Ne kadar fazla müşteriyle paylaşılırsa o kadar çok satış

Pagerank Nedir ve Seo İçin Faydaları

Öncelikle "PageRank" nediri anlatarak ufak bir açıklamayla yazımıza başlayalım.

PageRank en çok bilinen arama motoru olan Google'ın web sitelerinin sıralamasında kullandığı algoritmadan aldığı sonuçla internet siteniz için belirlediği değeri gösteren 0'dan başlayarak 10'a kadar ölçeklendirdiği değerlendirme puanıdır. Google'ın belirlemiş olduğu bu değerlendirme puanı web sitesinde barınan özgün içeriklere, sayfadan verilmiş ve sayfaya verilmiş backlink'lere, backlink veren web sayfalarının kalitesine ilişkili olarak değişiklik gösterir.

PageRank son yıllarda Google için eskisi gibi yüksek SEO kriterleri içinde bulunmuyor çünkü Google PageRank'i artık eskisi gibi umursamıyor; yani seo açısından önemli kriterler arasından kaldırmış bulunmakta. Web sitenizin...

Web Tasarım Firmaları

Web tasarım firmaları arasından iyisini seçmek istediğinizde, biraz zahmete katlanmak zorunda kalacağınız bir arayış olacaktır. En iyi web tasarım firmaları nerede? web tasarım firmalarına nasıl ulaşırım, web tasarım firmalarından kaliteli çözüm üretebilecek kim diyerek saatlerinizi hatta günlerinizi harcamak zorunda kalabilirsiniz. Web tasarım firması olarak yaranıza merhem olacak şirket biziz ve sizin tercihiniz olmak istiyoruz.

En iyi web tasarım firmaları arasından tercih yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar çerçevesinde sizlere bazı önerilerde bulunmamızda yarar var. En iyisini diliyorum, en kalitelisi bende olmalı beklentisinde olmanız sizin ihtiyacınız olanı net olarak karşılamamakla birlikte gereğinden fazlasını satın almanıza sebep olabilir. Öncelikle şirketinizin gereksinimleri doğrultusunda sizleri gerçek...

Web Sitesi Yapan Firmalar

Web sitesi yapan firmaları iki çeşitte sınıflandırabiliriz. Öncelikle sınıfladığımız web sitesi yapan firma çeşidi: Web sitesini yaparak hazır biçimde bekletip, talepte bulunan firmalara ellerinde barındırdığı web sitesini pazarlayanlar. İkincil olarak sınıflandığımız web sitesi yapan firmalar: Müşteriye özel çizgide tasarlayıp beğendirilen çizimleri kodlayarak internet sitesini haline getirerek teslim edenler. Web sitesi yapan şirketleri iki çeşide ayırıp sizleri bilgilendirmenin ardından şirket tiplerinin avantajlarını, dezavantajlarını anlatalım.

Hazır duruma getirilmiş web sitelerini teslim almak hızlıdır. Oldukça benzer tasarımların, başka şirketlerin kullanımında olmasına rastlama ihtimali yüksektir. Markanızı temsil edecek internet sayfasının kopyalanmış izlenimi vermesi sizi rahatsız etmiyorsa sorun bulunmuyor. Ben imajıma özenirim...

Web Tasarım Programları

En iyi web tasarım programları hangisi diye sorular geldiğini görünce bu konuda blog yazısı yazmamız kaçınılmaz oldu. En iyi kavramı duruma, geçen zamana göre değişim gösterebiliyor. On yıl önce en iyi diyerek göklere çıkardığımız uygulama aracını seneler sonra ne kadar gereksizmiş diyerek yerin dibine sokabiliyoruz. Bu sebeple güncel olan, güncel olmayan diyerek ikiye ayırdık en iyi olanları.

Web sitelerini uygulamaya dönüştürürken çeşitli web tasarım programlarından faydalanıyoruz. Kimi programların çizim özellikleri kimininse kodlama yeteneğinden faydalanıyoruz. Her bakımdan işimizi kolaylaştırdıklarını söyleyebiliriz. Özelikle, faydalandığımız yazılımları geliştiren kişilere teşekkürü borç biliyoruz. Elde ettiğimiz kolaylığı sunmamış olsalardı iş yükümüz misliyle...

Kaliteli Web Tasarım Şirketi

Kaliteli web tasarım şirketi genel hatlarıyla nasıl olmalı? Kaliteli web tasarım firması hangi özellikleri barındırmalı sorusunu sorgularsak doğruları çabuk görme olanağına erişiriz. Kaliteyi bünyesinde barındıran web ajansında gözlemlenmesi muhakkak olan kalitenin alametlerini birlikte gözden geçirelim.

Kalitenin birinci şartı güvenilirlik bunun alametiyse iş yapacağınız şirketin kullandığı yazılımların %100 lisanslı olmasıdır. Çalışmayı düşüneceğiniz kişinin şahıs değil şirket olması yararınıza olacaktır. Birliktelik göstereceğiniz web tasarım ajansı yaptığı işin faturasını kesmeli, devlete ödeyeceği vergiden kaçmamalıdır. Fiyat araştırması esnasında telefonla aradığınızda üstünkörü fiyat bilgisi vermek yerine ziyaret edip çalışmayı projelendirmelidir. Fiyat teklifini sunmanın peşinden arayıp teklifin ulaştığını sorgulaması işinizi tamamladıktan sonraki süreçte yardıma ihtiyaç duyduğunuzda probleminize nasıl ilgi göstereceğinin önemli göstergesi olacaktır.

Web Tasarım Fiyatları

Web tasarım fiyatları, web sitesi tasarımı yaptıracak şirketler, kurumlar, kişiler adına oldukça merak edilen konulardan birisi olarak dikkat çekmekte. Web sitesi fiyatları, hizmeti üreten ajansın bulunduğu konuma istinaden değişimler gösterebiliyor. Oldukça farklı fiyatların ortaya çıktığı, insanların iki ücret arasında bulunan farka hayretle bakarak şaşırdıkları sonuçları doğurabiliyor. Peki, neden web tasarım fiyatları orantısız değişimler gösterebiliyor? Nasıl oluyor bu ücret farkı? Bir ajans 1000 TL gibi bir rakama çalışmayı yapabiliyorken diğer ajans benzer tasarım çalışmasını 10.000 TL gibi 10 kat farklı fiyata yapıyor?...

Web Sitesi Nedir

Web sitesi nedir sorusuna genel bir açıklama getirmek istiyoruz. Web sitesi nedir sorusuna verebileceğimiz en kısa cevap: İnternet ağında barınan grafik tasarım ve web yazılım dilleriyle şekillendirilmiş bir tanıtım ve paylaşım biçimidir. Web siteleri veya diğer bir ismiyle internet siteleri online mecrada yayınlandıkları adresler vasıtasıyla kendilerini ulaşılabilir kılarlar, bu teknolojik altyapı oluşumu sayesinde tıpkı sokak dükkanları veya sokak tabelaları gibi kendi tanıtımlarını yapıp ziyaretçilerinin kendilerine erişmelerini sağlayabilirler. Web siteleri, barındırma sunucularında yerleşik olarak bulunur ve...

Web Sitesi Nasıl Yapılır?

Web sitesi nasıl yapılır sorunun oldukça sık sorulduğu bir ortamda web sitesinin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler vererek sizleri bilgilendirmemiz gerektiğini gördük, bu bağlamda web sitesi nasıl yapılır sorgusuna bir açılım getirdik. Yeni blog yazımızı sizinle paylaşmaktan ve sizlerin bu blog yazısıyla bilinçlenmesinden mutluluk duyacağımızı şimdiden sizlere bildirmek istiyoruz.

İnsanların günbegün web sitelerine olan merakları ve web sitelerinde harcadıkları zaman artıyor. Kimileri bu dijital platformu işkolu biçimine çevirerek para kazanmanın yollarını ararken, kimileride kendi kullanımında olacak web sitelerini kendi bünyelerinde yapmak istiyorlar. Oluşan talebe istinaden insanlar web sitesi nasıl yapılır, web sitesi tasarımı nasıl yapılır diyerek sorgulamaktalar. Yapmış olduğunuz aramalara kaynak olması babında makalemizi sizlerle buluşturuyoruz umarız faydalanarak bilgileneceksiniz.

Mobil Web Sitesi Nasıl Yapılır

Mobil bir web sitesi yapmak isterseniz klasik bir web sitesini örnek alabilirsiniz. İster masaüstü platformlar için geliştirilen bir web sitesi olsun isterse mobil bir web sitesi olsun, iki tür için de HTML, CSS, Jquery, Javascript vb. uygulamaar kullanılır. Günümüzde kullanılmakta olan mobil cihazların barındırdığı tüm tarayıcılarda HTML5 ve CSS3 desteği bulunuyor. Eğer yalnızca mobil cihazlar için kullanılacak bir web sitesi yapmıyorsanız klasik web sitesinin meta alanlarına yerleştirdiğiniz birkaç kod ile web sitenizi mobil web sitesine dönüştürebilirsiniz.

Web Tasarım Örnekleri

Web tasarım örnekleri arıyorum, web tasarım örneklerini nereden bulabilirim, web tasarım örneklerini bir arada görerek karşılaştırmak istiyorum diye kara kara düşünmeyin. Çeşitli web sitesi örnekleriyle bezenmiş detaylı bir web sitesindesiniz. Web sitemizde gezerek çeşitli tasarım alternetiflerini görebilir, web tasarım çalışmalarına örnek olabilecek kadar detaylı projelere erişebilirsiniz.

Web Tasarım Örnekleri Işığında Harika Web Siteleri Üretin!

Web Studio olarak üretmiş olduğumuz web tasarım örneklerinde birden çok...

Responsive Web Tasarım Nedir?

Responsive tasarım (duyarlı tasarım) olarak adlandırılan çalışmalar son yıllarda popüler hale gelmiş, web sitelerinde kullanımı olmazsa olmaz diyeceğimiz bir önem kazanmıştır. Bunun sebebiyse günümüzde mobil cihazların, mobil çözünürlüklü cihaz kullanımının artış göstermesi, insanların aramalarını mobil araçların üzerinden fazlaca yapmaya başlamış olmalarıdır.

Responsive dizayn kullanımıyla şekillendirilmiş tasarıma uygun kodlama yapısı her tür mobil cihazın görüntüleme çözünürlüklerinde sorunsuzca okunaklı şekilde görüntülenmesini sağlarlar, buna istinaden fazlasıyla kullanışlıdırlar. Responsive tasarım ve bu dizayna uyumlu kodlama tarzıyla üretilen web siteleri kullanıcı deneyimi açısından yüksek memnuniyet sağlamakta. Responsive web

Ücretsiz Web Tasarım Programları

Profesyonel web tasarımcıların ve kodlayıcıların web sitesi oluşturması kendilerine kolay olsa da, internet sitesi kurma konusunda acemi olanlara oldukça zor eliyordu. Ancak günümüzde gelişen araçlarla, sayfaları çevrimiçi tasarlamaya olanak tanıyan web siteleriyle herkesin üstesinden gelebileceği duruma gelmiş bulunuyor. Bunca web sitesi oluşturma uygulaması ve hizmetinin arasından hangisini seçeceğimizi biliyor muyuz? Oysa bir çok ücretsiz web tasarım programı ve aracı, tercih edilebilmek adına yarışıyor. Bu yazımızda sizi ücretsiz web tasarım programları konusunda bilgilendirmek ve tercihinizi kolaylaştırmak istiyoruz.

Çevrimdışı yazılım ve çevrimiçi araçların bir karışımı da dahil olmak üzere mevcut en iyi ücretsiz web tasarım programlarını harmanladık. Bir siteyi...

Web Tasarım Ajansı Nedir?

Web tasarım ajansı nedir, web tasarım ajansı hangi çalışmaları yapar, web tasarım ajansları hakkında nasıl bilgi edinebiliriz diye sorular soruyor olabilirsiniz. Aklınızdan geçen sorulara açıklık getirmesi açısından sizler için yeni bir makale hazırlama ihtiyacı hissettik. Okuyacağınız bu yazımızda web tasarım ajanslarının neler yaptıklarını, hangi işlerle iştigal ettiklerine vakıf olarak bilgi dağarcığınızı geliştireceksiniz.

Web tasarım ajansı nedir açıklıyoruz; Web paltformlarında harcanan zaman günden güne artmakta. İnsanlar vakitlerinin büyük bir bölümünü internet üzerinde gezinti yapabilecekleri cihazları kullanarak harcamakta, insanlar neredeyse bütün ihtiyaçlarını internet siteleri üzerinden karşılamaktalar. Elbette

Web Sitesi Kurma

Web sitesi kurmak isteyenler çoğu zaman işleyişi nasıl başlatacaklarını neleri araştırarak sonuca varacaklarını netleştiremediklerinden fazlasıyla zaman kaybediyorlar. Web sitesi kurma düşünüldüğü kadar zor mudur? Web sitesi kurma zahmetli midir? Web sitesi kurma aşamalarında sıkıntılar yaşar mıyız? Bu soruların cevaplarını sizlere anlatarak paylaşalım istiyoruz.

Web tasarım, internet sitesinin hizmet edeceği kuruluşu en güzel biçimiyle tasvir edeceği halinin çizime dökülmesi sanatıdır. Web sitesi kurma fikrinizin ilk uğrayacağı adres web tasarımıdır, sayfanın genel hatları tasarım uzmanlarınca belirlenerek görsel kurgusu biçimlendirilir. Tasarlama süreci, kurgulayan tarafla satın alacak taraf arasındaki en sancılı süreçtir

Mobil Uyumlu Web Sitesi Nedir

Mobil uyumlu (responsive) web sitesi nedir, mobil uyumlu web sayfası nasıl yapılmaktadır, web sitesine responsive kodlama yapacak mısınız diye çokça sorular geliyor müşterilerimizden. Mobil uyumlu olduğunda web sitesi için avantajları nelerdir diyede merak ediyorsunuzdur eminiz. Bu konuyu sizin açınızdan daha kolayca anlaşılır hale getirebilmek açısından sizlerle aklımızdan geçenleri, bilgilerimizi paylaşarak sizleri bilgilendirmek istedik.

Mobil uyumlu web sitesi yani İngilizce ismiyle belirtiksek Responsive; web sitelerinin mobil cihazların ekran çözünürlüklerinde görüntülenirken doğru ölçeklendirmeyle görünmesi, doğru oranda görünmekle de kalmayıp rahat gezilebilmesi maksadıyla; yapılan web sitesinin uygun biçimdeki yazılım

Html Açılımı

HTML Kısaltmasının Açılımı

İngilizce Hyper Text Markup Language cümlesinin baş harflerinden oluşur, Türkçe anlamı ile Hiper Metin İşaret Dili olarak çevirilir. Biz bu cümleyi kısaca HTML olarak biliyoruz. HTML, İnternet ortamında veri paylaşımı adına kullanılan en yaygın metin tabanlı dildir.

HTML, Programlama Dili Olarak Tanımlanır Mı?

Bir programlama dili olarak sınıflandırılmaz. Çünkü HTML kodları kullanılarak, tek başına çalışabilen bir program yazılamaz. Fakat bu dili yorumlayabilen kapasitedeki programlar aracılığıyla çalışabilen programlar meydana getirilebilir. Yalnız başına bir programlama dili olarak tabir edilememesinin sebebi tam olarak budur.

Sezgisel Web Tasarım

Sezgisel web tasarım uygulamalarımızla sektöre yenilikçi bir soluk getirerek geleceği gören bakış açımızla birbirinden farklı web siteleri yaratıyoruz. Sezgisel algoritmalar geliştirerek hedeflediğiniz kitle üzerinde yüksek etki oluşturacak kaliteli web dizayn anlayışının yanına hızlı hareket edebilen web yazılımı kodlarıyla oluşturduğumuz bütünlüğün içine tecrübemizi katarak bunları harmanlıyoruz. Sezgisel web tasarım kısa biçimiyle böyle ifade edilebilir.

 

İlhamımızı nereden alıyoruz?

Doğanın içinde yan yana gelen bütün renklere dikkat ederseniz tümünün diğeriyle uyum içinde olduğunu görebilirsiniz. Gökyüzünde gezinen bulutlar mavinin asil tonlarıyla yerine göre beyaz bazen gri renklerle dans edercesine sanatsal uyum sağlarlar. Beyazla sarıdan oluşan papatyanın üzerine konan uğur böceği ne kadar uyumlu tonlar oluşturur zihninizde hayal edin. WebStudio Dijital Ajans ailesi olarak web sitelerinde (web sitesi dizaynı) tasarım kurgumuzu oluştururken doğadan ilham alıyoruz.

Web tasarım İstanbul

Web tasarım İstanbul vilayetinde oldukça zorlu bir sektör. Kurgulayarak uygulamaya geçireceğiniz onlarca alternatif tasarım çeşidini güncel yazılım kodlarına dökerek müşterinize sunduğunuz çalışmanın karşı taraf açısından beğenilmesi kolay olmadığı gibi, sektörde fazlaca bulunan rakipleriniz arasından sıyrılarak farkedilip kendinizi kanıtlamanız fazlaca zor aşamaları kat ederek sonuca varmanızdan geçiyor.

Web tasarım İstanbul sınırlarında, gerek şahsi gerekse kurumsal bazda talep edilerek aranılan dijital çözüm ihtiyaçlarının başında geliyor. Duyumsanan zarureti sıralamaya dizecek olursak; web tasarım, web yazılım, mobil web sitesi, responsive tasarım biçiminde yerlerini alabilirler. Lakin, gün geçtikçe e-ticaret sitelerine gösterilen talebin artmasına

Profesyonel Web Sitesi Fiyatları

Profesyonel web sitesi fiyatları konusunda fazlaca arama yapıldığını gördük ve sizler için bu makaleyi hazırladık. Profesyonel web sitesi yaptıracak şirketler, kurumlar veya kişiler fiyat aralıklarını anlamak ve tartmak amacındalar. Umarız bu makalemiz sizlere yararlı olur ve sorularınızın cevaplarına erişirsiniz. Web sitesi fiyatları, hizmeti üreten ajansın ikamet ettiği bölgeye, kurumsallığına, tecrübesine ve çalıştırdığı eleman kalitesine göre farklılaşıyor. Neden profesyonel web sitesi fiyatları orantısız değişimler gösteriyor? Kimi ajans 1000 TL gibi bir rakama çalışmayı yaparken diğer firma benzer tasarım...

Web Yazılımı

İnternet sitelerinin gözünüze çarpan ilk yüzü tasarım yapısı ve yerleşimidir. Ziyaretçiler, öncelikle web tasarımın göze ne denli hoş göründüğüyle ilgilenir. Web sayfasının ön yüzünün arkasında yatan bir aslan vardır ki, bu da web yazılımı olarak bilinen kod mimarisidir. İntenet sayfalarının hareketli olarak çalışmasına olanak tanıyan bu kodlama mimarileri sayesinde web sitesi kullanıcı taleplerine cevap verebilir.

Bir internet sayfası tasarım etabının ardından web yazılımı sürecine eriştiğinde bir çok farklı yazılım kod yapılarını içinde barındıracak biçimde harmanlanarak çalışır duruma getirilir.

Hangi Web Yazılımı Çeşitleri Kullanılıyor?

html5 nedir

HTML5, web siteleri oluşturmak için kullanılan hiper-metin işaretleme dilinin son sürümüdür. Önceki sürümleri ile aynı özellikleri sunmakla birlikte, fırsatlar dünyasının kapılarını açmak için birçok yeni özellikleri bulunmaktadır. Ancak, bazı web yöneticileri zaman harcamaya değmez korkusuyla, HTML5 diline geçiş yapmakta şüpheciler. Eğer siz de hala şüpheci olanlardansanız, aşağıda listelenen HTML5 dilinin üstün faydalarından bazılarına göz atmanızda fayda var.

1) Dahili ses / video oynatabilme.

Bir önceki HTML sürümlerinde web yöneticileri ses ve videoyu oynatmak için, Adobe Flash Player, Quicktime veya Silverlight gibi üçüncü parti programları kullanmak zorunda kalırlardı. Bu da sık sık hatalarla sonuçlanırdı. Web tabanlı

Web Sitesi Yaptırırken Dikkat Edilecekler

Web tasarımı önüne gelen her kişinin yapabileceği sıradan bir çalışma değildir, öncelikle bunu anlamalı ve bu doğrultuda hareket ederek sonuca ulaşmaya çalışmalısınız. Sizin için öncelik nedir? İlk başta bunun kararını verin ve bu önceliğe göre araştırmaya girin. Eğer sizin için öncelik web tasarım fiyatıysa kalburüstü firmaların kapısını çalarken fiyat beklentinizi bir kenara bırakın ve o şekilde şirketin kapısından içeri girin. Sizin için öncelik kaliteyse o zaman bilmeniz gereken bir gerçek var o da bu işin çok ucuza yapılamayacağıdır.

Ciddi bir profesyonel şirket web sitesini yaparken çalışmanın başında teknik analiz yapmalı, işin eksilerini ve artılarını ortaya koyarak sizin için maksimum çözüm üretecek işi ortaya koymalıdır.

Web Tasarım Fiyatları Hakkında

Bizim gibi tasarım ajanslarının en çok karşılaştığı cümlelerden birisidir bu kelime "iki tıkla iş yapıyorsunuz". Gerçekten web sitesi yapmak bu kadar kolay bir iş mi?

Bilgisayar üzerinde yürütülen çalışmalar o sektörün içinde bulunmayan kişiler için oldukça kolay görülen ve yapılabilitesi basit işler olarak görülmekte. O işi yapan kişinin yaptığı işi öğrenmek için harcadığı emek, zaman, para ve hayat kaybı göz ardı edilerek; ne olacak canım bilgisayar başında fareye iki tık yapıyor iş bitiyor diyebilecek kadar ileri gidebilmekteler.

Bu alana dahil olabilecek öncelikli sektörleri sıralarsak sanırım şu sıralama ile gidebiliriz.

Web Siteniz Güncel ve Kaliteli Mi

Web sitem güncel ve kaliteli mi diye düşünüyorsanız, size bu konuda yardımcı olmamızda yarar var. Genel müşteri kitlesini web sayfası üzerinden edinen şirket veya kurumlar internet sitelerine gereken önemi vermeleri gerekir. Zamane internet siteleri kullanıcılara yönelik olarak tasarlanmakta, web sitesini ziyaret eden kullanıcıların sayfada bulunma sürelerini arttırmaya yönelik geliştirilmekte ve müşterinin göz zevkine hitap edecek tasarım çizgisinde kurgulanmaktadır.

Eskimiş bir web siteniz varsa size ne kaybettiriyor bunun farkında mısınız? HTML kodlaması eskimiş, flash kodlama barındıdan, farklı ekran çözünürlüklerine duyarlı olmayan, büyük ekranlarda minik ve okunaksız açılan web siteleri ziyaretçisinde hemen çıkma isteği uyandırmakta, kullanıcıların büyük bir

Bilmeniz Gereken 10 Yeni Html5 Eklentisi

HTML5 sizin için yeni etiketler ve özelliklerle daha fazla güç, verim ve esneklik sağlıyor.

İşte bilmek isteyeceğiniz 10 yeni etiket.

HTML5 yeni elementler ve özelliklerle geliştiricilerin, dökümanlarının başka sistemler tarafından kolayca anlaşılmasına(özellikle arama motorları!), veriyi daha eşsiz göstermesine, komplex Javascript yapılarının veya Flash ve Silverlight gibi eklentilerin daha kolay kullanmasına olanak sağlıyor.

İşte web sitelerinizi yazmayı kolaylaştıracak 10 yeni HTML5 etiketi...

Bootstrap Kullanmak İçin 10 Sebep

Bootstrap yapısı web tasarım ve geliştiricilerinin arenasına damgasını vuran son yenilikleri içeriyor. Bootstrap web sitelerini ve uygulamalarını tasarlamayı normalden daha kolay, daha hızlı ve daha iyi hale getiriyor. Eğer hala Bootstrap'ı kullanmıyorsanız, şimdi göz atmanın tam zamanı. Bootstrap geliştiriciler için tıpkı içinde bir sürü araç olan şeker dükkanı gibi!

Peki neden Bootstrap kullanmalısınız?

1-Zaman Kazanın

Bootstrap ile ilk başta yapacağınız zamanınızı nakite çevirmek olacaktır.

Web Tasarım Firması Nasıl Seçilir

Web tasarım firması nasıl seçilir konusuna giriş yaparken, konunun genel hatlarıyla bir tanımını yapmakta yarar var. Günümüzün yükselen değeri olarak ifade edilen internet aslında birçok web sitenin oluşturduğu geniş ve büyümekte olan bir havuzdur.  İnternet sitelerinin görünen yüzü olarak bilinen web tasarım ise tahmin edilenden daha fazla öneme sahiptir. İnternette yayın yapan her sitenin kendine has bazı özellikleri vardır. Kullanıcıların dikkatini çekmek isteyen webmasterlar internet sitesinin tasarımı ile özgünlük ve çekicilik sağlayarak kullanıcıları cezbetmeye çalışırlar. Sitenize giren ziyaretçinin tasarımınızı beğenmesi tekrar ziyaret etme isteğini körükler

Web Tasarım Konusunda Sorularınızı Bize Sorabilirsiniz

Web Tasarım ve SEO Hakkındaki Blog Yazılarımızdan Memnun Kaldınız Mı?

Profesyonel web tasarım hizmetimizden faydalanmak ve şirketimizle tanışmak için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Web sitemizde bulunan "Teklif İste" butonuna tıklayarak formu doldurup danışman arkadaşımızın sizi aramasını sağlayın, gerisini bize bırakın! Kurumsal ve profesyonel ölçekte projeler klavyemizin ucunda sizi bekliyor. Formu doldurmanızın ardından uzmanımız tarafından aranacaksınız. Müsait olduğunuz tarihe randevu alarak yerinizde ziyaret edecek, web tasarım projenizin kalıplarını çizerek sizleri gerçek ihtiyaçlarınızla buluşturacak. İhtiyacınızdan fazlasına para ödemeyin. Web Studio, öncelik olarak parayı hedeflemez! Müşteri memnuniyeti esaslı çalışarak mutlu müşteriler edinir. Mutlu müşteri döngüsü sayesinde işlem hacmini genişletip tavsiye edilerek büyür ve hizmet sunduğu kapsama alanını genişletir. Bütün bunları yaparken, iki taraflı kazanma ilkesi çerçevesinde hizmetler üretir. Kazan-kazan mantığıyla davranıp yalnızca kendisine kazandırmadan, sizlerin de kazanmasına vesile olmaya çalışır.

Google Kriterlerine Uygun, Mobil Cihazlarla Uyumlu Bir Web Sitesine Sahip Olmak İster Misiniz?

Web tasarım sektöründe 10 yılı aşkın süredir hizmetler ve projeler üretiyoruz. Çeşitli kuruluşlarla ve insanlarla çalışmalar yürütürken hakkaniyetli davranıp, adaletli olmaya gayret ettik. Başarımızın en büyük sebebiyse ilkelerimizden, duruşumuzdan taviz vermeden yürüttüğümüz çalışma sistemimizdir. Barındırdığımız özellikleri çalışmalarımıza yansıtarak kaliteli web tasarım projelerine imza atmakta zorlanmıyoruz. Web tasarım hizmeti üretirken ihtiyaç duyulan tecrübeye, vizyona, bilgiye sahip olduğumuz için ürettiğimiz hizmetlerin, projelerin arkasında durabiliyoruz. Firmamızı diğer markalardan ayıran yeğane sebep; çalışmalarımızı teslim ettikten sonra ürettiğimiz hizmetin, projenin arkasında durarak sorumluluktan kaçmamaktır. Büyük küçük şirket ayırt etmeksizin çözümlerimizi sunduğumuz tüm kişi ve kuruluşlara aynı özeni gösteriyoruz. Adresimizde ziyaret edip bizleri tanıyabilirsiniz. Sizinle paylaşacak sıcak bir çayımız, kaliteli bir kahvemiz daima bulunur. 40 yıllık dostluklar kurmak adına sizlerleri web tasarım ajansı Web Studio ile tanışmaya bekliyoruz. Sizinle iş yapmamız şart değil, gelin projenizden bahsedin, fikir alın, tecrübemizden faydalanın. Bunlar için asla ücret talep etmiyoruz. Gerçekten samimi, içten, dürüst, ilkeli bir şirketle çalışmak ister misiniz? Kapımız sizlere sonuna kadar açık.

Teklif İste
TEKLİF İSTE